15 Aralık 2018 Cumartesi

TIR ŞOFÖRLÜĞÜ YAPILACAK BİR MESLEK Mİ?



Tır Şoförlüğü zevk meselesidir. Çalışmak için yapılmaz. Tır şoförleri her ne kadar bu meslekten dert yansalarda, bu mesleğe başlarken içlerinde bir parçada olsa şoförlük hevesi olmuştur. Yoksa bu eziyete katlanılmaz. Tır Şoförlüğü yapabilmek için gerekli belgeleri aldıktan sonra kendinizi bu meslek için hazırlamanız gerekir. Çünkü bu mesleğe başlamadan önce içerisinde bulunduğunuz ortamlardan, ailenizden, aktivitelerinizden vazgeçmek zorundasınız. Vazgeçmek derken tamamen unutmayı kastedmiyorum, ayrı kalmaya alışmalısınız. Çünkü yola çıktıktan sonra 3 gün sonra da dönebilirsiniz 3 ay sonra da dönebilirsiniz. Bana göre tır şoförü olacak kişinin bekar olması gerekir. Sebebi ise siz yola çıktıktan sonra geride bıraktığınız eşinizi, çocuklarınızı korkutmak, meraklandırmak istemezsiniz. Çocuklarınız siz yokmuşsunuz gibi büyümek zorunda kalmaz. Bu mesleği yapmak isteyen kişinin uykusuzluğa dayanabilmesi, yolları sevmesi, gezmeyi sevmesi, zorluklara direnebilmesi, cesur olması, korkularını yenebilmesi, cesaretini en üst düzeyde tutması gerekir. Bana göre yukarıdaki kriterlere sahip/ uyabilecek kişiler bu mesleği rahatlıkla yapabilirler.

Örnek olarak sosyal medya hesaplarından tanıdığım, bu işi zevk ile yapan ve halkın sevgisini kazanmış 3-5 tane tanıdığım genç şoför abilerim var. 

Birgün yola çıktığında hiç konuşmadığını, sürekli susarak yol gittiğini, bu yüzden rahatsızlık duyduğunu düşünen şoför abim, zevk ile izlediğim 45-50 dakikalık, içerik olarak güncel konularla ilgili sohbet ederek, tır hakkında kapsamlı bilgiler vererek kısa videolar çekerek sosyal medya hesaplarında izleyicilerine sunuyor. Halkın sevgisini kazanan, en az ilkokul çağındaki çocuklara kadar hitap eden şoför abimiz bu işi zevk ile yapıyor.


Diğer abimiz kısa storyler çekerek günlük olarak bulunduğu konumda saat bilgisi vererek toplantı çağrısında bulunuyor. Çağrıya itaat edip gelen kişilerle hoş sohbetler içerisinde tanışma fırsatı kazandırıyor.




Bu örnekleri verme nedenim; yapılan işin zorlukları, sıkıntıları ne olursa olsun bir halkın sevgisini kazanmak, mutluluklarına neden olmak yaptığınız işi zevk ile yapmanıza öncü olur. Videoları izledikçe  tır şoförlüğü hayalim gün geçtikçe daha da büyüyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞOFÖRLER GÜNLÜK YAŞAMDAKİ İŞLERİNİ NASIL HALLEDİYOR?

Günlük yaşamda yapmamız gereken bazı rutin şeyler vardır. Mesela uyumak, yemek yemek, çay kahve içmek, televizyon izlemek, duş almak gibi....