17 Aralık 2018 Pazartesi

TIR ŞOFÖRLERİ NASIL İŞ (YÜK) BULUYOR?



Araç şoförleri değişik kaynaklardan yük bulabilirler. Bu kaynakları açıklayarak inceleyelim.


Araçların boş olduğu zamanlarda beklemesi, şoförlerin dinlenmesi, yük bulması için kurulmuş olan kamyon ve tır garajları vardır. Bu garajların içerisinde yemek yemek için lokanta, fabrika /işletme sahipleri ile sürekli iletişim içerisinde bulunan komisyoncu, tuvalet-banyo, kahvehane, oto araç yıkama gibi kendimizin ve aracın ihtiyacını karşılayabileceğimiz mekanlar bulunur. Aklımıza yatabilecek yükleri bulmak için bu garajlarda hem dinleniriz hem yük alternatiflerini incelerleriz.Bu garajlardan her ilimizde en az 2'şer adet mevcuttur(tahmini).Garajdan yük bulma işlemi şu şekilde gerçekleşir:
Fabrika sahipleri garajda bulunan komisyoncuyla iletişim kurarak, fabrikasında ki malın miktarını (ton-adet), gideceği yeri ve fiyatını ton hesabı üzerinden bildirerek listeye koymalarını rica ediyorlar. (Ton hesabı:yükün gideceği yer, tehlikesi, ve masrafları göz önünde bulundurarak yükün 1 tonu için verilen fiyat teklifidir. KDV hariçtir. Örneğin; 25×yükün toplam miktarı +KDV) Komisyoncu, verilen bilgileri büroda bulunan yazı tahtasına yazıyor. Şoförler tahtada ki alternatifleri okuyarak kendisine uygun yükü belirleyerek komisyoncuya işi almak istediğini belirtiyor. Komisyoncu kendisi için, belirlediği yükün   komisyon ücretini  aldıktan sonra yükün sarılacağı yere şoförü yönlendiriyor. Şoför garajdan çıkış yaparak işi almaya gidiyor ve yoluna devam ediyor.





Diğer alternatifimiz;sosyal medya. Özellikle facebook'ta kurulmuş olan yük paylaşım sayfaları ile akıllı telefon kullanan yeni nesil şoförler, işlerini sosyal medyadan ayarlayabilir. Kurulan bu sayfalara iş vermek ve iş almak isteyen herkes erişebilir. Bunun yanında yük paylaşımı yapmak için kurulmuş  internet siteleride mevcuttur. İşleyiş şu şekildedir: gönüllü bir kişi site ortamını oluşturur. Yük ilanı vermek isteyen herkes siteye üyelik işlemini gerçekleştirir. İş ile alakalı tüm bilgileri yazar ve bir telefon numarası bırakır. Şoförler bu siteden işine yarayacak işi seçerler ve iş sahibiyle iletişime geçerler. Sonrası yük alma, fatura kesimi, yükü yerine teslim etme, ücreti alma diye gidiyor. Siteden iş alan kişinin hiçbir komisyon ücreti ödemesine gerek yoktur çünkü direk iş sahibiyle bağlantı kuruluyor.
         
                        www.nakliyeborsasi.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞOFÖRLER GÜNLÜK YAŞAMDAKİ İŞLERİNİ NASIL HALLEDİYOR?

Günlük yaşamda yapmamız gereken bazı rutin şeyler vardır. Mesela uyumak, yemek yemek, çay kahve içmek, televizyon izlemek, duş almak gibi....