18 Aralık 2018 Salı

ŞOFÖRLER'İN AYLIK KAZANCI NE KADAR?


Kazanç konusu, şirkette çalışmaya veya kendi aracımız olmasına göre değişir. Kendi aracımız olursa kazancın hepsi bize kalıyor. Şirkette şoför olarak çalışırsak belli bir ücretlendirme yöntemi vardır.

Şirkette çalışan şoförler için, yönetimin belirlediği bir ücretlendirme yöntemi vardır. Şoför ilk işe başladığında bir maaş belirlenir. Ham maaş denir buna. Bu ham maaş'a ek olarak günlük masraf ücreti(yemek parası) ve taşınılan yükün 1 tonluk taşıma ücreti eklenir. Örnek verecek olursak;ham maaşımızı 1700 TL farzedelim. Günlük masraf ücretini de 3 öğün olarak düşünürsek 15 TL kabul edelim. Taşıdığımız yüklerin ücreti gün gün değiştiği için, genellikle uzun yolda götürülen, ücreti yüksek yükleri farzederek ortalama 50 TL olarak kabul edelim. Hergün masraf parası alırsak ve pazar tatillerini çıkarırsak aylık  390 TL yapar.  Hergün uzun yola gittiğimizi sayalım. Pazar tatillerini çıkarırsak ayda 1300 TL de taşıdığımız yükten para eklenmiş olur. Bu ücretleri toplarsak aylık kazancımız 3390 TL olarak çıkmaktadır. Tabi ki bu hesaplamalar tahmini olarak hesaplanmıştır. Hergün uzun yol gitmeyebiliriz. Bazen tonu 30 TL lik yükte sarabiliriz. Bunun için ücretler aylık değişmektedir. Ortalama olarak bir şoförün maaşı tahmini olarak 2500-3500 TL olarak değişmektedir.

Araç kendimizin ise hesaplamalar tümüyle değişir. Kazancımız artar fakat aracın tüm masrafları, yeme içme hepsi bize ait olur. Tabi zarar etmeden kazanmak çok önemlidir. Şirket arabalarını da özenli kullanmamız gerekir ama kendi aracımıza ayrı bir özen göstermemiz gerekir. Bozulursa masrafları bize ait çünkü. Bu masraf çok yüklü bir miktar da kaybımıza neden olabilir. Burada hesaplama yapmayacağım çünkü her şoförün kendine göre masrafı vardır. Kimi şoför 3 öğün yemek yer kimisi 1 öğün ile idare eder. Kendi aracımız da önemli olan hususlar dikkatli kullanmamızdır. Bil hassa bakımlarını zamanında yaptırmalı, aksatmamalıyız. Aşırı mazot harcamamak için rolenteli seyir etmemiz gerekir. Yaygın olarak yollarda başımıza gelen olaylardan lastik gümlemesi olayını engellemek için zorunda kalmadığımız sürece dağlık yolları değil asfalt'ı kullanmalıyız. Bir şirket şoförünün çalıştığı gibi hergün yük taşırsak, kurallara uyarsak ve son derece dikkatli olursak, şirket şoförünün aylık aldığı maaşın 2 katını kazanabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞOFÖRLER GÜNLÜK YAŞAMDAKİ İŞLERİNİ NASIL HALLEDİYOR?

Günlük yaşamda yapmamız gereken bazı rutin şeyler vardır. Mesela uyumak, yemek yemek, çay kahve içmek, televizyon izlemek, duş almak gibi....